Η ομάδα στο facebook: City Ville Greece Μια ζωντανή, ανοιχτή κοινότητα στην οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει την ιδέα, την γνώση, την απορία του!!!

Η σελίδα στο facebook: City Ville Greece Add Neighbors Ο τρόπος για να αποκτήσει κανείς, εύκολα και γρήγορα γείτονες. Αρκεί να κάνει "like" στην σελίδα! Κάνοντας αυτή την απλή κίνηση, τοποθετεί το όνομα του στην λίστα της ομάδας, με τα ονόματα των ανθρώπων που επιθυμουν να δεχτουν αιτήματα για να αποκτήσουν φίλους και γείτονες!!!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πως θα παίξετε City Ville (Ελληνικά)


Το τελευταίο παιχνίδι Zynga του Facebook, CityVille, αυξάνεται σε χρήστες ραγδαία? Μάλιστα, πιστεύεται ότι μπορεί να ξεπεράσει σύντομα τον αριθμό των μηνιαίων χρηστών του Farmville. Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια πόλη όπου θα είναι υπεύθυνοι για το άνοιγμα καταστημάτων, κατοικιών, κοινοτικών κτιρίων, γεωργικών καλλιεργειών, και χρηματοοικονομικών εργασιών με την ελπίδα να γίνουν οι Δήμαρχοι. Διαβάστε παρακάτω για έναν οδηγό βήμα-προς-βήμα για να ξεκινήσετε στο CityVille.
Βήματα

o βήμα 1. 1

Ανοίξτε την εφαρμογή CityVille στο Facebook. Θα το βρείτε στη διεύθυνση: http://apps.facebook.com/cityville. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Παιχνίδι' για να ξεκινήσετε.


Αν ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Facebook και αναζητήστε για την CityVille app..


 Η οικοδόμηση ενός σπιτιού


1. 1

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που παίζετε Cityville, θα σας φέρει σε ένα σχεδόν άδειο κομμάτι γης. Οδηγίες για το πώς να ξεκινήσετε, θα εμφανιστούν στην οθόνη ζητώντας σας να δημιουργήσετε το πρώτο κτίριο σας.


.2.2

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ να ανοίξετε το μενού BUILDINGS επιλέγοντας το «BUILD» κουμπί που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό. Το μενού BUILDINGS θα εμφανιστεί στη θέση της λίστας των γειτόνων, και μια λίστα των σπιτιών που έχετε απελευθερώσει
μέχρι στιγμής (στην αρχή του παιχνιδιού υπάρχει μόνο ένα).

 3. 3


Επιλέξτε το κτίριο, τοποθετήστε το στη συνέχεια πάνω στην επιθυμητή θέση. (Σημείωση:. Το σπίτι πρέπει να συνδεθεί σε ένα δρόμο ή μια διαδρομή) Η τιμή του σπιτιού σε CityVille νομίσματα θα αφαιρείται αυτόματα. Το σπίτι θα εμφανιστεί ανοικοδόμητο. Για να χτίσει το σπίτι, κάντε κλικ στο κτίριο και μια μονάδα ενέργειας θα πρέπει να αφαιρείται για την κατασκευή. Ανάλογα με το κτίριο, αυτό το βήμα μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί.



Νέοι κάτοικοι θα εισέρχονται και θα κερδίζετε "CityCoins" νομίσματα και "XP" εμπειρία για την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού.

καλλιέργειες Farming


1. 1
Στο "CityVille", η συγκομιδή καλλιεργειών σας παρέχει τα αγαθά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή οποιουσδήποτε καταστήματος ή επιχειρήσεις που ανοίγει στην καινούργια πόλη σας, έτσι προφανώς αυτό αποτελεί ζωτικής σημασίας μέρος στην λειτουργία της πόλης σας


2.2

Για την καλλιέργεια φυτών, θα πρέπει να καθοριστούν κάποια οικόπεδα αγροκτημάτων για την καλλιέργεια των φυτών σας. Αυτό θα σας κοστίσει 100 "citycoins" νομίσματα.


3.3

Ανοίξτε το "Build" μενού και πάλι, αλλά αυτή τη φορά κάντε κλικ στην "Farming" καρτέλα. Μια λίστα με τις διαθέσιμες καλλιέργειες θα εμφανιστεί. Κάντε κλικ στην προτιμώμενη καλλιέργεια σας, και αφήστε το στο άδειο οικόπεδο αγροκτήματος. Το κόστος της καλλιέργειας θα αφαιρείται από το CityCoins υπόλοιπο σας.
Σημείωση: Η ποσότητα των αγαθών παράγουν οι καλλιέργειες και το χρονικό διάστημα της συγκομιδής που απαιτείται για να αναπτυχθεί εξαρτάται από την καλλιέργεια. Οι φράουλες θα χρειαστούν πέντε λεπτά για να αναπτυχθούν και παραγάγουν 15 αγαθά, ενώ οι μελιτζάνες χρειάζονται μία ώρα για να αναπτυχθούν και θα παράγουν 30 αγαθά.


4.4

Τη στιγμή που οι καλλιέργειες έχουν αναπτυχθεί, κάντε κλικ επάνω στην ώριμη ν καλλιέργεια για να κάνετε συγκομιδή. Θα πάρετε τα αγαθά σας και μερικά αστέρια εμπειρίας (XP). Μια ενέργεια θα χρειαστεί για τη συγκομιδή κάθε καλλιέργειας.
Οι επιχειρήσεις και τα κτίρια της κοινότητας "Businesses and Community Buildings"



1.1

Στο "Build" μενού, έχετε τη δυνατότητα να οικοδομήσετε τις επιχειρήσεις όπως τα Καταστήματα και τα κοινοτικά κτίρια όπως Δημαρχεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή εσόδων και σας επιτρέπουν να οικοδομήσετε περισσότερα σπίτια και να αυξηθεί το όριο του πληθυσμού.


2.2
Η οικοδόμηση ενός καταστήματος


Ανοίξτε το "Build" μενού και επιλέξτε είτε την καρτέλα «Επιχειρήσεις» (Businesses) ή « Κτίρια της κοινότητας» (Community Buildings) .


3.3


Επιλέγετε το κτίριο που θα θέλατε να οικοδομήσετε και το αφήνετε όπου θέλετε να εμφανίζεται. Το κόστος του κτιρίου θα πρέπει να αφαιρείται από το υπόλοιπό CityCoin σας. Κατασκευάστε το κτίριο, όπως περιγράφεται στα προηγούμενα βήματα. Αυτό θα απαιτήσει την ενέργεια


4.4

• Για ένα ολοκληρωμένο κατάστημα αρτοποιΐας "Βakery Shop" Θα ανταμειφθείτε με κάποια City Coins και αστέρια εμπειρίας (XP).
o Εφ’ όσων το κτίριο είναι μια επιχείρηση, θα σας ζητηθεί να ονομάσετε το κατάστημά σας και να το προμηθεύσετε με αγαθά.

Ολοκλήρωση στόχων (GOALS)



1.1
Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, θα αρχίσετε να παρατηρείτε «Στόχους» που εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης του παιχνιδιού σας. Αυτά είναι τα καθήκοντα που πρέπει να συμπληρώσετε για να ξεκλειδώσετε ειδικά αντικείμενα που θα βοηθήσουν στην πρόοδο της πόλης σας.


2.2

Για να δείτε έναν στόχο, κάντε κλικ στο εικονίδιο ενός στόχου στην αριστερή πλευρά της οθόνης του παιχνιδιού σας. Ένα μικρό παράθυρο εντολής θα ανοίξει που σας ενημερώνει τι απαιτείται να κάνετε.


3.3

Ακολουθήστε τις οδηγίες. Η ολοκλήρωση της εργασίας θα σας δώσει ανταμοιβές όπως το ξεκλείδωμα αντικείμενων, τα αστέρια εμπειρίας (XP), citycoins ή μετρητά, ενέργεια ή αντικείμενα.

Γείτονες



1.1


Θα χρειαστείτε γείτονες στο Cityville για να σας δώσουν ορισμένα δώρα και να ολοκληρώσετε στόχους. Να τους τοποθετήσετε σε ρόλους προσωπικού στα κοινοτικά κτίρια, να ξεκλειδώσετε τα στοιχεία που είναι κλειδωμένα στο μενού (Build) και να βοηθούν γενικά σε θέματα σχετικά με την πόλη.


2.2

Πηγαίνετε στο μενού “Neighbors” στο κάτω μέρος της οθόνης του παιχνιδιού και βρείτε το εικονίδιο της «Προσθήκη φίλου».


3.3
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εμφανιστεί η λίστα φίλων σας. Επιλέξτε τους φίλους τους οποίους είτε ξέρετε ότι παίζουν ήδη Cityville ή αυτούς με τους οποίους θα θέλατε να αρχίσετε να παίζετε. Μια πρόσκληση θα σταλεί σε αυτούς τους ανθρώπους.


Συμβουλές


• Για περαιτέρω συμβουλές υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο που παρέχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το Cityville .

• Σε περίπτωση που κανένας από τους φίλους σας δεν παίζει ήδη CityVille, μπορείτε πάντα να κάνετε “like” στην σελίδα “ City Ville Greece Add Neighbors” για να καταχωρηθείτε στην λίστα της ομάδας “ City Ville Greece “ , ώστε να δεχτείτε αιτήματα φιλίας από άλλους παίκτες που θέλουν γείτονες.


• Σύνδεση καθημερινά. Φροντίζετε να συλλέγετε τα ενοίκια καθημερινά. Κερδίζετε περισσότερα νομίσματα και XP αστέρια (εμπειρία). Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε περισσότερα στοιχεία, ν’ ανέβετε επίπεδο και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα πιο γρήγορα!

• Να παρακολουθείτε πόση ενέργεια έχει απομείνει. Προσπαθήστε να αποφύγετε να ξεμείνετε αφήνοντας ένα μισοτελειωμένο κτίσμα. Κερδίζετε μία περισσότερη ενέργεια κάθε πέντε λεπτά. Όταν τελικά εξαντληθεί, ζητήστε από τους φίλους σας να σας στείλουν ένα δώρο (+3) ενέργεια. Η ενέργειά σας αυξάνει επίσης κατά δέκα κάθε φορά που ανεβαίνετε ένα επίπεδο .

• Συνεχίστε τις καλλιέργειες. Μπορούν να σας προσφέρουν προμήθειες, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των καταστημάτων. Προσπαθήστε να καλλιεργείτε πολλά καλαμπόκια.


• Σημειώστε πως ο χρόνος της καλλιέργειας δεν αυξάνεται. Αν δεν γίνει η συγκομιδή όταν οι καρποί είναι έτοιμοι, σύντομα θα μαραθούν χάνοντας έτσι την τροφοδοσία που θα πραγματοποιούσατε στις επιχειρήσεις σας.


• Χρησιμοποιήστε το τρένο. όταν έχετε έναν ορισμένο αριθμό από γείτονες, θα είστε σε θέση να ανταλλάξετε με χρήματα τα αγαθά μέσω της υπηρεσίας τρένου. Κάντε κλικ στο σταθμό του τρένου για να δείτε πόσους γείτονες χρειάζετε να έχετε μέχρι να ξεκλειδωθεί, ή για να δείτε ποιες υπηρεσίες τρένου είναι διαθέσιμες για αγορά ή να πώληση προϊόντων.


• Πλοία. Η ναυτιλία είναι μια υπηρεσία που θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε. (όπως τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες), θα ανταλλάσσετε νομίσματα για τις προμήθειες. Πολλοί στόχοι απαιτούνται και πολλές αποστολές (Goals)πρέπει να ολοκληρωθούν. Πριν τελικά μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα πλοία.


Προειδοποιήσεις
-
• προσθέτοvτας κάποιο άτομο που δεν ξέρετε, έχετε υπόψη σας ότι αυτό σημαίνει πως θα έχει πρόσβαση στο προφίλ σας, όπως και κάθε άλλος φίλος σας στο Facebook. Πριν ξεκινήσετε να παίζετε, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός άλλου προφίλ στο Facebook μόνο για τα κοινωνικά παιχνίδια. Αν και το Facebook αντιπαθεί αυτή την πρακτική. Μπορείτε επίσης να βάλετε αυτούς τους φίλους σε μια λίστα και να περιορίσετε την πρόσβαση τους στο προφίλ σας. (Ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων). Να είστε προσεκτικοί....
..........................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου